Άρθρα
7 διατροφικοί μύθοι
Παρόλο που η έρευνα στην επιστήμη της διατροφής έχει προχωρήσει σημαντικά κάποιοι μύθοι φαίνεται να είναι ακόμα δημοφιλής. Για τους περισσότερους δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα να τους υποστηρίξουν. Σε αυτό το άρθρο συζητάμε για επτά από αυτούς.
Περισσότερα »Βρεφική ανάπτυξη, τρόπος ζωής και διαβήτης
Οι συνθήκες που επικρατούν ενόσω ακόμα είμαστε στη κοιλιά της μάνας μας επιδρούν στο ρίσκο να παρουσιάσουμε διαβήτη τύπου ΙΙ αργότερα. Ωστόσο αυτό το ρίσκο επηρεάζεται και από τον μετέπειτα τρόπο ζωής μας.
Περισσότερα »Μπαχαρικά και υγεία
Τα οφέλη από τη διατροφή μπαχαρικών δεν είναι κάτι καινούριο, για παράδειγμα η κατανάλωση κόκκινης πιπεριάς ελαττώνει την όρεξη, περιορίζει τη πρόσληψη τροφής και μειώνει έτσι το ρίσκο να πάρουμε βάρος. Τα μπαχαρικά ενδέχεται να αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων και συνδέονται με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου.
Περισσότερα »Ζυγιστείτε περισσότερο για να αδυνατίσετε περισσότερο
Σε όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά στις μέρες μας, συνήθως προτείνεται μια «συνολική» προσέγ-γιση. Σ ’αυτή συνδυάζονται διαιτητικές προσαρμογές, άσκηση και συμπεριφορικές τεχνικές που στο-χο έχουν να τους βοηθήσουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο διατρέφονται. Η αυτοπαρακολούθηση είναι μια τέτοια τεχνική.
Περισσότερα »Ελαιόλαδο και υγεία της καρδιάς
Το ελαιόλαδο, σημαντικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας ενδέχεται να ωφελεί αυτούς που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν κάποιας μορφής καρδιοαγγειακή πάθηση. Προτού συνεχίσουμε ας ξεκαθαρίσουμε τους τύπους ελαιόλαδου που καταναλώνονται συνηθέστερα. Το λάδι που παράγεται πιέζοντας ώριμους καρπούς ελιάς λέγεται παρθένο ελαιόλαδο.
Περισσότερα »