Συχνές ερωτήσεις
Κουλούρι Θεσσαλονίκης: ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Το κουλούρι Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα αγαπημένο πρωινό για πολλούς από εμάς. Είναι νόστιμο, τραγανό και πολύ εύκολο να το προμηθευτούμε από κάποιο κατάστημα μαζί με τον καφέ μας. Ειδικά αν είναι ζεστό η γεύση του και η ικανοποίηση που προσφέρει απογειώνονται.
Περισσότερα »Ρόδι: οφέλη πέρα από την καλή τύχη!
Σπάμε ένα ρόδι για καλοτυχία όμως, πέρα από τύχη, μας προσφέρει αρκετά περισσότερα. Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ενώ περιέχει και άλλες ευεργετικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες (για παράδειγμα ανθοκυανίνες και ταννίνες).
Περισσότερα »Μέλι vs. ζάχαρη
Επειδή το μέλι παράγεται φυσικά από τις μέλισσες, προτείνεται ως καλύτερη διατροφική επιλογή σε σχέση με τη ζάχαρη, η οποία έχει υποστεί επεξεργασία. Είναι όμως αυτό αληθές; Είναι το μέλι μια καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη ζάχαρη;
Περισσότερα »Υγιεινή διατροφή στις γιορτές
Στις γιορτές πολλοί από εμάς τρώμε παραπάνω και βάζουμε κιλά. Υπάρχει αντίδοτο σ’ αυτό; Εδώ αναλύουμε την υγιεινή διατροφή σε τρία επίπεδα, ενώ κλείνουμε μιλώντας για το ρόλο που μπορεί να παίξει η άσκηση.
Περισσότερα »Ζάχαρη: καστανή vs λευκή
Τα τρόφιμα ολικής άλεσης θεωρούνται καλύτερες επιλογές σε σύγκριση με εκείνα που είναι “λευκά” (δεν είναι ολικής άλεσης). Έτσι το καστανό χρώμα στα τρόφιμα έχει συνδεθεί με την υγεία. Όμως, αντίστοιχοι ισχυρισμοί γίνονται και όσον αφορά στην καστανή ζάχαρη η οποία αναφέρεται αρκετές φορές ως καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη λευκή.
Περισσότερα »