Υγεία


image mask Καρκίνος: κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας

Καρκίνος: κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας

Μια Oμάδα Εργασίας αποτελούμενη από 22 επιστήμονες από 10 χώρες συγκεντρώθηκαν στη Λυών της Γαλλίας (στο International Agency for Research on Cancer) προκειμένου να εξετάσουν την επίδραση της κατανάλωσης του κόκκινου και του επεξεργασμένου κρέατος στην καρκινογένεση. Η ομάδα για το σκοπό αυτό εξέτασε περισσότερες από 800 μελέτες οι οποίες αφορούσαν στη σχέση του καρκίνου και του κρέατος.

Περισσότερα »

image mask Μεσογειακή δίαιτα και cardiodiabesity

Μεσογειακή δίαιτα και cardiodiabesity

Cardiodiabesity είναι ένας σχετικά νέος όρος. Υπογραμμίζει τη σχέση των καρδιαγγειακών παθήσεων (CVD), της παχυσαρκίας, του μεταβολικού συνδρόμου (MetS) και του διαβήτη τύπου ΙΙ. Κάποιοι από τους παράγοντες μέσω των οποίων συνδέονται είναι αντοχή στην ινσουλίνη, υπεργλυκαιμία, κεντρική παχυσαρκία και υπέρταση. Ο παραπάνω όρος δείχνει ακόμα πως οι εν λόγω παθήσεις πρέπει να εξετάζονται σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Περισσότερα »

image mask Βρεφική ανάπτυξη, τρόπος ζωής και διαβήτης

Βρεφική ανάπτυξη, τρόπος ζωής και διαβήτης

Οι συνθήκες που επικρατούν ενόσω ακόμα είμαστε στη κοιλιά της μάνας μας επιδρούν στο ρίσκο να παρουσιάσουμε διαβήτη τύπου ΙΙ αργότερα. Ωστόσο αυτό το ρίσκο επηρεάζεται και από τον μετέπειτα τρόπο ζωής μας.

Περισσότερα »

image mask Μπαχαρικά και υγεία

Μπαχαρικά και υγεία

Τα οφέλη από τη διατροφή μπαχαρικών δεν είναι κάτι καινούριο, για παράδειγμα η κατανάλωση κόκκινης πιπεριάς ελαττώνει την όρεξη, περιορίζει τη πρόσληψη τροφής και μειώνει έτσι το ρίσκο να πάρουμε βάρος. Τα μπαχαρικά ενδέχεται να αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων και συνδέονται με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου.

Περισσότερα »

image mask Ελαιόλαδο και υγεία της καρδιάς

Ελαιόλαδο και υγεία της καρδιάς

Το ελαιόλαδο, σημαντικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας ενδέχεται να ωφελεί αυτούς που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν κάποιας μορφής καρδιοαγγειακή πάθηση. Προτού συνεχίσουμε ας ξεκαθαρίσουμε τους τύπους ελαιόλαδου που καταναλώνονται συνηθέστερα. Το λάδι που παράγεται πιέζοντας ώριμους καρπούς ελιάς λέγεται παρθένο ελαιόλαδο.

Περισσότερα »

ESPA