Άρθρα


image mask Η σημασία του νερού το καλοκαίρι

Η σημασία του νερού το καλοκαίρι

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η εποχή προσφέρεται για να μιλήσουμε για τη σημασία της κατανάλωσης νερού και της ενυδάτωσης. Συνηθέστερα όταν μιλάμε για ενυδάτωση εννοούμε την αύξηση της υγρασίας των δερματικών κυττάρων. Ωστόσο πίνοντας νερό όχι μόνο ενυδατώνουμε το δέρμα αλλά ωφελούμε το σώμα μας και με άλλους τρόπους.

Περισσότερα »

image mask Αδυνάτισμα: Αγώνας αντοχής ή ταχύτητας;

Αδυνάτισμα: Αγώνας αντοχής ή ταχύτητας;

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος. Η σκέψη και μόνο της εικόνας μας με μαγιό, βορά στα αδιάκριτα βλέμματα, αρκεί, για να ξεκινήσουμε έστω και τελευταία στιγμή πολλές φορές, την προσπάθεια για αδυνάτισμα. Φυσικά, ενώ η εικόνα του σώματος συνήθως είναι το ισχυρότερο κίνητρο (εξαιρούνται τα προβλήματα υγείας), δε πρέπει να ξεχνάμε ότι το φυσιολογικό βάρος αποτελεί ασπίδα προστασίας της υγείας μας τόσο στο άμεσο μέλλον όσο και μακροπρόθεσμα.

Περισσότερα »

image mask Τι πρέπει να γνωρίζω πριν αρχίσω δίαιτα

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν αρχίσω δίαιτα

Υπάρχουν κάποιες «θεμελιώδεις» πληροφορίες τις οποίες καλό είναι να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε μια προσπάθεια να χάσετε κιλά. Με ποιο ρυθμό μπορώ να αδυνατίσω; Να μειώσω τις θερμίδες μόνο ή χρειάζεται και άσκηση; Πλέον έχω πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, αρκούν ή η εφαρμογή τους απαιτεί και κάτι ακόμα;

Περισσότερα »

image mask Πώς να αξιολογείτε τις συμβουλές διατροφής

Πώς να αξιολογείτε τις συμβουλές διατροφής

Σήμερα θα δούμε πώς μπορείτε να αξιολογήσετε διατροφικές συμβουλές. Έχοντας κατά νου τα παρακάτω σημεία θα αποφύγετε κακές ή ακόμη και επικίνδυνες συμβουλές πάνω σε θέματα διατροφής και δίαιτας.

Περισσότερα »

image mask Περπάτημα και υγεία για μεγαλύτερους

Περπάτημα και υγεία για μεγαλύτερους

Το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα ονομάζεται γλυκαιμία. Ο οργανισμός μας κρατά τη γλυκόζη σε συγκεκριμένα επίπεδα παράγοντας μια ορμόνη που λέγεται ινσουλίνη. Αυτή διευκολύνει στην απορρόφηση της γλυκόζης και περιορίζει τη παραγωγή της από το συκώτι.

Περισσότερα »

ESPA