Άρθρα
Διατροφή & περιβάλλον
Η ανθρώπινη διατροφή ενώνει την υγεία με τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Η κατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία όμως μπορεί να επιδράσει και στο περιβάλλον. Η αλλαγή προς μια διατροφή που θα προάγει και την «υγεία» του περιβάλλοντος μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ανθρώπινη υγεία όσο και στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Περισσότερα »Δίαιτα από Δευτέρα
«Δίαιτα από Δευτέρα». «Δίαιτα από τον καινούργιο χρόνο». Είναι δυο από τις φράσεις που οι περισσότεροι από μας έχουμε υποσχεθεί στον εαυτό μας. Υπάρχουν διάφοροι περίοδοι που αρκετοί άνθρωποι ξεκινούν μια νέα προσπάθεια. Μια από αυτές είναι ακριβώς μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Περισσότερα »Καρκίνος & διατροφή
Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με γενετικούς παράγοντες, με το περιβάλλον και με τον τρόπο ζωής. Ενώ δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους πρώτους και μπορούμε μόνο εν μέρει να ελέγξουμε τον δεύτερο μπορούμε, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, να καθορίσουμε τον τρόπο ζωής μας.
Περισσότερα »Νερό με ή χωρίς λεμόνι
Το συμπαθητικό νευρικό σύστημα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή θερμότητας από τον οργανισμό ή αλλιώς θερμογένεση, όπως γνωρίζουμε ήδη από το 1980. Από τότε οι επιστήμονες ψάχνουν στα τρόφιμα για συστατικά που θα μπορούσαν να επιδράσουν στη λειτουργία του συμπαθητικού. Υπάρχουν συστατικά που να διευκολύνουν τις καύσεις του λίπους, και άρα να συμβάλλουν στη καταπολέμηση της παχυσαρκίας;
Περισσότερα »Μέλι vs. ζάχαρη
Επειδή το μέλι παράγεται φυσικά από τις μέλισσες, προτείνεται ως καλύτερη διατροφική επιλογή σε σχέση με τη ζάχαρη, η οποία έχει υποστεί επεξεργασία. Είναι όμως αυτό αληθές; Είναι το μέλι μια καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη ζάχαρη;
Περισσότερα »