Τούρτα ψυγείου με μπανάνες
Υλικά
- 4 μπανάνες
- 2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 φλ. γάλα
- 1 φακελλάκι κρέμα βανίλια
- 1 φακελλάκι κρέμα πορτοκάλι
- 1 κονσέρβα ανανά ή γερμά (1/2 κιλό)
- 250γρ. σαβουαγιάρ
- Λίγο τσέρυ ή κονιάκ
Οδηγίες
Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού στην κατσαρόλα με 5 κ.σούπας ζάχαρη και το φακελλάκι κρέμα πορτοκάλι και κάνουμε πολύ σφιχτή κρέμα. Φτιάχνουμε την 2η κρέμα με το γάλα, 5 κ.σούπας ζάχαρη και την κρέμα βανίλια. Κόβουμε τις μπανάνες ροδέλες, σουρώνουμε την κονσέρβα και την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν. Βρέχουμε τη φόρμα του κέικ και την βάζουμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά.
Βάζουμε στη φόρμα μια στρώση κρέμα πορτοκάλι, μετά σαβουαγιάρ και τα ραντίζουμε με λίγο τσέρυ ή κονιάκ. Στη συνέχεια βάζουμε μια στρώση φρούτα, μετά κρέμα βανίλια και σαβουαγιάρ ραντισμένα. Προσθέτουμε ακόμη μια στρώση φρούτα. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις ακόμη μια φορά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.